TIPS»


Enkele tips ter voorbereiding van uw fotoreportage:

Zorg dat uw paard in optimale conditie is.
Was de sokken, manen en staart en knot eventueel de manen voor aanvang van de shoot. Bij korte manen is het advies van de fotografe om de manen te knotten, bij lange manen gaat de voorkeur uit naar losse manen.

Zorg ervoor dat uw tuig netjes gepoetst is. Voor standfoto's is een hoofdstel of showhalster met hengstenketting vaak het mooiste. Eventueel kan de fotografe zelf een hengstenketting meenemen.
Let erop dat felle kleuren kunnen afleiden van de foto. Witte dekjes en bandages overbelichten snel, vooral bij donkere paarden.

Neem iets mee om de aandacht van het paard te trekken; denk hierbij aan bakje met brokjes om mee te rammelen, een paraplu, krakende plastic zak enzovoorts.

Een extra persoon is gewenst, deze kan de aandacht van het paard trekken of eventueel het reflectiescherm vasthouden.

Babydoekjes zijn uitermate geschikt om vlak voor de fotoshoot de mond, neus en ogen schoon te maken. Een beetje babyolie zorgt voor extra uitdrukking op de ogen en neus.

Voor actiefoto's is een afgesloten weiland nodig of de mogelijkheid om een paddockje op te zetten in de natuur. Mocht u het niet aandurven om het paard los in de paddock te zetten dan kan het paard ook gelongeerd worden, zorg dan dat een longeerlijn en eventueel een zweep klaar ligt.

Denk vooraf na over geschikte locaties. Huizen, auto's en andere onnatuurlijke elementen op de achtergrond zijn erg storend. Foto's in een binnenbak zijn in veel gevallen niet mogelijk. Goede locaties zijn bijvoorbeeld een open plek in het bos, stuk heide, zandverstuiving of strand, maar ook een bloemenveld is uitermate geschikt. Houd hierbij wel rekening dat de fotografe de zon in de rug moet hebben. 


Copyright© 2011-2014 Equi Photography. Alle rechten voorbehouden. Lees onze Algemene Voorwaarden.
Niets op deze website mag gebruikt of overgenomen worden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de fotografe.